bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Docudays UA: цікаві заходи, які варто відвідати   

26 березня

Майстер-клас «Як убезпечитися від протиправних дій міліції”.
Правозахисники стверджують, в 2010 році кількість постраждалих від незаконного насильства в міліції склала 780-790 тисяч (у 2009 році — 604 тис.).

Фактично склалася така ситуація, коли жертвою людей у формі може стати кожен.
Що робити, коли вас затримали міліціонери? Як захиститися від незаконних дій правоохоронних органів?

Про це можна дізнатись на майстер-класі відомих правозахисників. Його проведуть: голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко та голова ГО “Черкаський центр моніторингу дотримання прав людини” Володимир Батчаєв.

Курс практичного самозахисту відбудеться 26 березня. Початок об 11 год. Дислокація: Блакитна вітальня Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6).

Реєстрація на захід на сторінці Ugspl в Фейсбуці.



12:00 в Будинку кіно (в холі) в рамках Docudays UA відбудеться церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу карикатур. Цього року конкурс присвячений проблемам зі свободою слова, мирних зібрань та асоціацій в Україні.

Виставка карикатур-переможців триватиме з 26 до 30 березня протягом роботи фестивалю. На виставці будуть розміщені 100 найкращих робіт українських майстрів карикатури.


Прем’єра українського короткометражного фільму «Коврик»

«Якщо об тебе витирають ноги, схоже тебе вважають килимком»

27 березня о 12 год.в Синій залі Будинку кіно відбудеться прем’єра фільму «Коврик», українського режисера Андрія Роханського.

Події, які висвітлює режисер, відбуваються в Харкові. Головним героєм є звичайна людина.

Дивіться фільм і пам’ятайте - вони поруч! І вже розпочали полювання. Можливо на тебе. А може під загрозою твої близькі? Життя звичайної людини змінюється за один день, і назад вороття немає.

Режисер попереджає, картина не для людей зі слабкими нервами.

Фільм базується на реальних подіях.

Після перегляду - дискусія про тортури в міліції за участі координатора програм Харківської правозахисної групи Андрія Діденка.


28 березня

11:00 Синя зала «Презентація нових відеороликів за мотивами “Free2choose”: освіта з прав людини та толерантності». Організатор – «Конгрес національних громад України». Організатори заходу за допомогою відео примусять глядачів замислитися над актуальними для України запитаннями і знайти на них відповідь.

Дебатна програма Free2choose in Europe створена Будинком Анни Франк (Амстердам, Нідерланди) при співробітництві з дванадцятьма країнами-партнерами

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.