bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Критикам Майдану 2.0   

Після згортання “підприємницького Майдану” на форумах, в блогах, твіттері за хештегом #kat_ua майже одразу з“явилися волання: ”нас кинули“, ”лавочники отримали своє й вшилися“, ”революція захлинулася“, тощо. Ще більш відчутними вони стали після прибирання наметів нашими ”доблєстними правоохоронцями“.

І що найбільш дивує - волання це продукують не лише штатні та позаштатні форумні тролі, а й цілком притомні та зазвичай конструктивні персонажі.

А оскільки наш дорогоцінний Уряд та красномовний Президент вкупі із численними ”народними обранцями“ найближчим часом збираються порадувати нас не лише Податковим кодексом, а одразу цілою низкою так званих ”законопроектів“, то саме час зрозуміти наступне:

1. Людині властиво дбати про захист своїх особистих, шкірних (тобто тих, що відчуваються власною шкірою), інтересів.

2. Персональні інтереси двох чи більше людей цілком ймовірно можуть збігатися впродовж короткого чи тривалого проміжку часу.

3. Задля того, аби носії одномоментних чи довготривалих спільних інтересів могли поєднувати свої зусилля у справі їх відстоювання, людство винайшло такий універсальний інструмент, як об'єднання громадян. Відповідно, метою діяльності такого об'єднання є захист отих самих спільних інтересів, які й поєднали певну кількість людей.

4. Об'єднання громадян можуть в свою чергу також об'єднуватися між собою, зосереджуючи зусилля та створюючи потужну силу. При тому, все одне маючи за мету інтереси тих самих людей, що створили кожне окреме об'єднання.

Відтак, якщо раптом якась група людей чи цілий рух не досягли ВАШИХ цілей, то варто почати з того, аби задати питання самому собі:
- а чи маю я якісь власні інтереси?
- як я особисто їх відстоюю?
- чи є в мене однодумці?
- чи ми з однодумцями є формалізованим чи неформалізованим об'єднанням, чи маємо спільні цілі, правила, ресурси?
- чи впливаю я на прийняття рішень в такому об'єднанні хоча б й шляхом ходіння на збори, здибанки та посиденьки?
- чи беру я на себе відповідальність за виконання прийнятих рішень шляхом висування у керівні органи?
- чи має об'єднання, до якого я входжу, партнерів серед інших об'єднань?
- чи ”покриває“ об'єднання, в яке я входжу усі мої інтереси? чи відстоює їх?

І щось мені підказує, що у випадку, коли на більшість запитань людина відповість ствердно, в неї не залишиться претензій до будь-яких протестувальників, які чомусь не досягли того результату, якого потребувала саме ця людина.

Звісно, в будь якому суспільстві існує невеличкий (до 10%) прошарок ”навіжених“ чи то ”схиблених“, які власною шкірою відчувають не лише свої інтереси, а й потреби всього суспільства. Відтак - мають власні погляди на шляхи розвитку того суспільства.
Як то народники, декабристі і всілякі інші романтики.
Але ж їхні погляди зовсім не зобов'язані, а, в силу ”схибленості та навіженості" цих особистостей, й навіть не повинні співпадати із вашими особистими, правда?
Тож, якщо ви у ваших сподіваннях цілковито розраховуєте лише на результат дій отої невеличкої групки - то чому ж ви дивуєтеся, що їхні прагнення трошки чи навіть суттєво відрізняються від ваших особистих?

П.С. Коли ця репліка вже цілком сформувалася, мені на очі потрапила стаття Тетяни Монтян. Оскільки вказана стаття на писання цієї репліки не вплинула, прошу вважати будь-які можливі співпадіння думок цілковитою випадковістю або ж підтвердженням об'єктивної реальності.

Коментарі

Кравчук Егор   4882 дні тому   #  

Татьяна Монтян ярко пишет статьи, согласен. Продолжение в её стиле - в аптеках запретить продажу вазелина, потом поставить украинцев в "позу" (ой, мыло уронил) и начинать драть "не по дЭтски". понравится - оставайтесь, или выходим из совка и отстаиваем свои позиции.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4882 дні тому   #  

у нас багато любителів розповідати що не так зроблено і як треба було робити, які при цьому самі нічого не роблять.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4882 дні тому   #  

писать тоже работа. писать красиво - работа вдвойне. Иначе где-бы мы брали нужную информацию?

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4882 дні тому   #  

так я й не про авторку казав, а про "критиків".
те що писати треба - абсолютно згоден!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.