bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Можливості для розвитку громадянського суспільства в Криму від МФ «Відродження»   

Тема розвитку громадянського суспільства давно стала актуальною для України. Про це заявляють уряд і міжнародні інституції, пишуть ЗМІ, на цю тему ведуть розробки експертні групи. Але сам процес розвитку залежить в основному від активності громадських організацій, які є складовою частиною громадянського суспільства.

Про те, які можливості для розвитку громадського сектору Криму пропонує Міжнародний Фонд «Відродження» йшла мова на круглому столі, що відбувся 28 березня в Сімферополі.

Міжнародний Фонд «Відродження» є однією з найбільших донорських організацій, що діють в Україні з 1990 року. Щороку фонд проводить кілька конкурсів грантових проектів, спрямованих на розвиток громадянського суспільства. У конкурсах беруть участь в більшій мірі громадські організації, рідше органи самоорганізації населення та місцевого самоврядування. Наприклад, минулого року було підтримано 621 проект (в т.ч. 21 проект від кримських громадських організацій), а в 2010 - цілих 818!

Про основні напрями та пріоритети роботи фонду для учасників круглого столу зробили презентації заступник Виконавчого директору Інна Підлуська, директор програми «Громадянське суспільство і належне врядування» Олексій Орловський та директор програми «Верховенство права» Роман Романов.

Вони також відзначили, що напрями роботи гнучкі й залежать не тільки від бачення керівництва фонду, але більшою мірою від потреб суспільства. Зокрема одне з актуальних напрямків це розвиток ефективних механізмів взаємодії влади та громадськості. Фонд не хоче постійно надавати допомогу громадськості і громадам, він хоче допомогти їм прибрати перешкоди для їх розвитку.

Після презентації представників Міжнародного Фонду «Відродження» в активну дискусію з питань розвитку кримського громадянського суспільства вступили присутні на круглому столі громадські активісти. Наприклад, голова правління «Інформаційного прес-центру» Валентина Самар запропонувала громадським організаціям бути більш відкритими і активніше інформувати суспільство і громаду про свою діяльність.

А заступник керівника «Регіональної ради експертів» Тетяна Клименко на досвіді їх організації продемонструвала, як можна ефективно працювати навіть без грантової підтримки. Вона привела в приклад їх ініціативу по збору речей в період недавніх холодів, коли за кілька днів ними було зібрано 420 кілограм теплого одягу. Весь одяг потім було передано в пункти обігріву.

Цікавою була й інформація керівника «Агентства сільського розвитку Криму» Айдера Сейтосманова. Їм у складі групи експертів було проведено дослідження про стан розвитку кримського громадського сектора. Виявилося, що з 1300 опитаних респондентів 71% не приймають ніякої участі в діяльності громадських організацій, а 25% не змогли назвати жодної знайомої громадської організації! І це при тому, що Крим на другому місці після Києва за кількістю зареєстрованих громадських організацій.

По завершенні круглого столу всі учасники зійшлися на думці, що громадському сектору потрібно активніше використовувати наявні можливості і нарощувати свій потенціал. А представники Міжнародного Фонду «Відродження» в свою чергу пообіцяли надати у цій справі посильну підтримку.

http://communityfund.at.ua/news/mozhlivosti_dlja_rozvitku_gromadjanskogo_suspilstva_v_krimu_vid_mfv/2012-03-28-16

Коментарі

Кушнір Тарас   4401 день тому   #  

"По завершенні круглого столу всі учасники зійшлися на думці, що громадському сектору потрібно активніше використовувати наявні можливості і нарощувати свій потенціал. А представники Міжнародного Фонду «Відродження» в свою чергу пообіцяли надати у цій справі посильну підтримку."

- а до цього були просто тумани... і незнали чого хочуть... а от тепер у Криму буде процвітання... та стрімкий розвиток громадського суспільства... не те що в Тернополі, Луганську чи Сумах...

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Хомутов   4400 днів тому   #  

Шановний Тарасе!
Дякую за критику. Річ не в тому, що громадські організації були «у тумані», річ у тому, що подобні заходи дають поштовх для активізації громадянського суспільства.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4400 днів тому   #  

За підрахунками вчених 60% людей симулюють еволюцію!

- Успіхів Вам!
- Щасливої дороги!
- Прапор в руки!
- Електричку на зустріч!

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4398 днів тому   #  

... будете мати ким керувати, і кого вчити будувати громадянськеь суспільство:
http://www.umoloda.kiev.ua/number/2052/188/73080/

- 2009 Міністр Охорони Здоров'я озвучує що в Україні - 900 тис. алкозалежних.
- 2011 у пресі проходить хаотичний цикл статей де говориться про узалежнених більше 1 млн. осіб...
- 2012 лунає цифра 7 млн. осіб...

У Вас у перспективі велике поле для діяльності... та соціально -свідомий електорат !

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4392 дні тому   #  

це про ваш фонд:

https://www.youtube.com/watch?v=wXalr-mEsOw

  •   Пiдписатися на новi
Наталья Суминова   4370 днів тому   #  

" А представники Міжнародного Фонду «Відродження» в свою чергу пообіцяли надати у цій справі посильну підтримку."

МФ "Відродження" проводил в Донецке большое мероприятие по поводу обращений в Фонд,как нужно правильно, обещал поддержку. Как только к ним обратилась - послали по кругу... Может это только у нас так?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.