bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Більше я не підприємець – мій власний протест   

http://www.bogdanovich.org.ua/49

Київ, 16.03.2011

В світі прийняття Податкового кодексу, а саме, через унеможливлення працювати за спрощеною системою оподаткування, я вирішив виказати протест діючій владі у вигляді припинення здійснення підприємницької діяльності. В даній публікації я розкажу про свій досвід з цього питання.

Для того, щоб внести до Єдиного державного реєстру запис про припинення здійснення підприємницької діяльності, треба подати Державному реєстратору заяву та документ, що підтверджує оплату за публікацію повідомлення (п.1 ст. 47 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців»).
Додаткових вимог законодавством не передбачено, але державний виконавець вимагає, щоб документи подавались або на особистому прийомі, або надсилались поштою (при цьому підпис на заяві повинен бути посвідчений нотаріально).

В відділі державної реєстрації постійно величезні черги (у всякому випадку в Подільському районі), попасти на особистий прийом дуже складно – для цього треба вистояти понад декілька годин.

Так як законодавством обов’язковість особистого прийому державним реєстратором не передбачена, я вирішив подати документи через канцелярію Подільської районної в місті Києві державної адміністрації. На що, майже через місяць, отримав відповідь, за підписом заступника Голови Подільської РДА Стволова Віктора Леонідовича, в якій зазначалось, що мені необхідно подати документи на особистому прийомі, або поштою.

Розуміючи, що майже місяць втрачено, я написав скаргу на ім’я Голови Київської адміністрації Попова Олександра Павловича. В даній скарзі я просив, окрім вирішення мого питання, організувати роботу державного реєстратора належним чином і перевірити професійну придатність заступника Голови Подільської РДА Стволова В. Л. і, у випадку непридатності, – звільнити з посади.

Ось тут почалось найцікавіше. Через деякий час мені подзвонив Віктор Леонідович Стволов і почав розповідати як погано я поступив, що написав на нього скаргу. Яке взагалі я мав право таке робити, адже він державний службовець і в двічі мене старший за віком. А хто я взагалі такий? Що його ніхто не звільнить, бо таких скарг надходить дуже багато (тобто сам визнав, що це дійсно є проблемою не в мене одного?). На що я йому розповів, що він, як і будь-який інший державний службовець, існує на податки, в тому числі і мої, і повинен працювати на благо громадян. Після цього роз’яснення, Стволов запропонував мені підійти на особистий прийом до начальнику відділу державної реєстрації, якому він попередньо зробить дзвінок. Що я і зробив. Начальник дійсно добре мене прийняв, зареєстрував заяву і видав на руки опис, підтверджуючий її подачу.

Хочеться звернути увагу на наступне. Якщо, з точки зору закону, Стволов дійсно був правий, чому пішов на зустріч і запропонував цей VIP-прийом? А якщо величезні черги це недоробка влади, то чому це питання до сих пір не вирішено? Коли я реєструвався як підприємець, черги були такі самі, а минуло вже більше п’яти років.

Повертаючись до теми мого протесту проти Податкового кодексу. Я збираюсь ставати на облік в Державній службі зайнятості і отримувати допомогу по безробіттю. Якщо влада не може створити належні умови, щоб я сплачував податки, – нехай тоді не тільки їх не отримує, а й виплачує допомогу.


Якщо вам подобаються мої публікації – підписуйтесь на оновлення: vkontakte.ru, twitter.com, facebook.com, google.com, Google Groups.

Коментарі

Тимчук Тарас    4786 днів тому   #  

я думаю, багатьом буде корисний цей блогозапис. треба Тігіпку скинути лінк )

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Богданович   4786 днів тому   #  

:)))

  •   Пiдписатися на новi
Алла Журавeль   4786 днів тому   #  

Оооо, пане Андрію, як мені до болю близька Ваша ситуація :) Я теж була підприємницею і вирішила припинити свою діяльність. При цьому "закривали мене" 6 місяців. І знайти на місці було не можливо державного реєстратора: то вона місяць "хвора", а тиждень на роботі, то півтора місяці в лікарні, то десь вийшла (і так після обіду не з'явилася на робочому місці) і т.п. Хоча насправді всі ці місяці лікарняних вона проводила час з онуками в іншому місті чи на курортах. Про що я теж написала скаргу на перевірку її професійної придатності за станом здоров'я, оскільки, це впливає на якість роботи та репутації державного реєстру...Але, бачите, у неї син юрист і вона нічого не боїться (так сказав сам начальник податкової, співчуваючи). За ці 6 місяців я перебувала у декретній відпустці і не отримала повноцінної державної допомоги, так як лишалася підприємницею і повинна була продовжувати платити податок, з якого ж вона...ця державна реєстраторка, отримувала з/п та свої лікарняні.

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Овчарук   4786 днів тому   #  

"Будь проклят тот дєнь, когда я сєл за баранку етого пилєсоса!" (с)

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4785 днів тому   #  

без коментарів. подання щомісячної звітності
https://www.youtube.com/watch?v=EKXuub7Yd54&

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Богданович   4785 днів тому   #  

Тарасе, це в якому районі?

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4785 днів тому   #  

Печерський. мій знайомий вчора розказував, що пішов здавати, півдня там вбив і так і не здав.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4785 днів тому   #  

З цього місяця обов'язково усім підприємцям незалежно від обраної системи оподаткування щомісяця треба здавати декларації (нова форма, вчора заповнював). В принципі, подати їх можна й поштою, але саме в цьому місяці вийшла "накладка", повідомили про таку необхідність пізно і всім довелось йти до податкової з деклараціями за лютий.
Стосовно підприємництва, я закриватись точно не буду (в квітні буде вже 9 років як зареєстрований), але на ЄП ані ногою: "фізикам" байдуже підприємець я чи ні, а юрособам з квітня заборонено вносити у витрати кошти, перераховані ФО-Пам на ЄП. З оборотом до 300 тис. та без готівки можна працювати не реєструючись платником ПДВ, платити тільки прибутковий податок (з чистого прибутку: вал мінус витрати, пов'язані з діяльністю) та ЄСВ до Пенсійного в розмірі 30 з гаком відсотків, але не менше такого відсотка з мінімалки (зараз приблизно 330 грн.). Але це тільки у випадку коли є хоч копійка прибутку, на відміну від ЄП!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.