bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Використання піратського софту: ризики й альтернативи
15.09.2016

Немає сумнівів, що інтернет-піратство завдає великої шкоди правовласникам контенту та перешкоджає їхньому розвитку. Однак поширення нелегального піратського забезпечення шкодить не лише розробникам, але й користувачам.

Проблема використання піратського софту

При роботі з серйозними проектами, особливо за умов співпраці з міжнародними громадськими та донорськими організаціями, використання піратського ПЗ не припустимо не тільки з етичної чи репутаційної точки зору, але й тому, що це загрожує несанкціонованим доступом до персональної чи конфіденційної інформації.

Більше того, робота з ліцензійним ПЗ є обов'язковою вимогою для проходження сертифікації на відповідність вимогам міжнародних стандартів ISO.

Використання піратського програмного забезпечення збільшує загрозу ураження комп’ютера вірусом та виникнення серйозних технічних проблем, не кажучи вже про роботу поза правовим полем.

Можливості для НУО

Однак розробники програмного забезпечення, усвідомлюючи спокуси нелегального ринку, рухаються назустріч громадянському суспільству. Більшість українських некомерційних організацій, що використовують піратське програмне забезпечення не прагнуть порушувати закон, але вважають, що не можуть дозволити собі придбання автентичних програм.

Однією з найзручніших програм, які забезпечують широкий доступ до легального ПЗ для неприбуткових організацій, є програма від Мережі TechSoup. Завдяки послугам, які надає Мережа, громадські організації-клієнти отримують не тільки регулярні автоматичні оновлення ліцензійного програмного забезпечення, але й, що важливо, уникають ризиків втрати важливої інформації, до якої може призвести використання піратського софту.

Для детальнішого ознайомлення із практичними порадами, як громадським організаціям уникнути використання нелегального програмного забезпечення,  ГУРТ пропонує переглянути посібник «Managing Technology Risks: Staying on Course and Out of Trouble».

Фото: джерело

Контакти

Коментарі

Ігор Алексєєв   2743 дні тому   #  

Існує дивовижна кількість безкоштовного проґрамного забезпечення і воно зазвичай ліпше за платне. Це проґрамне забезпечення створюється по суті волонтерами. Хто волонтерить - зазвичай розвиненіше за тих, хто думає передусим про прибуток, тому і проґрами безоплатні зазвичай ліпші навіть зараз, у майбутньому - вони однозначно переважатимуть.
Дай Бог здоров'я всим, хто пише проґрами і робить їх власністю громадськости! Щедрих Вам пожертв! Скоро ми витіснимо хапуг і доярів, які експлуатують авторське право і гальмують таким чином розвиток людства.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.