bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренди благодійності у США: американці цього року витратили на благодійність 373 млрд доларів
22.06.2016

У 2015 році обсяг благодійних пожертвувань у США досяг свого рекордного показника – 373 мільярди доларів. Американці побили свій минулорічний рекорд (359 млрд доларів), збільшивши пожертування на 4% з урахуванням інфляції.

Про це повідомляється у щорічній доповіді організації Giving USA за 2016 рік, підготовлений Сімейною школою філантропії Ліллі при Університеті Індіани (Indiana University Lilly Family School of Philanthropy).

Порівняно з попередніми роками, загальні обсяги благодійності за 2014 та 2015 роки виросли до двозначних цифр, або 10,1% при врахуванні інфляції долара. В. Кіт Куртіс, президент некомерційної консалтингової компанії Curtis Group, Вірджинія-Біч, штат Вірджинія, і голова організації Giving USA, вважає ці цифри «символом духу країни». «Американці засвоюють традицію філантропії на вищому, ніж коли-небудь раніше рівні», – зазначає він.

За даними Givinig USA, з 373 млрд доларів пожертвувань більше двох третин (264,6 млрд дол) склали пожертви приватних осіб. Великі дари у розмірі 100 млн доларів і більше склали лише 3,3 млрд 264 млн, разом із тим найбільше зросла кількість невеликих благодійних внесків у розмірі 10-20 доларів.

Збори благодійних організацій склали 58,4 млрд доларів. Всього станом на травень 2015 року в США налічувалося  1,521,052 такі організації.

Заповіти, написані на користь благодійності, принесли  31,7 млрд доларів. Корпоративна благодійність склала найменшу частину загальної суми – тільки 18,45 млрд доларів.

Дослідження стану благодійності в США відбувалося за дев’ятьма напрямками надання домопоги:  релігійні організації, освіта, соціальні служби, благодійні фонди, охорона здоров’я, правозахисні організації, культура і мистецтво, природоохоронні проекти.

Найбільшу суму – 119,3 млрд доларів – американці пожертвували релігійним організаціям. Найменше грошей надійшло на природоохоронні проекти – 10,68 млрд доларів.

У відсотковому співвідношенні в 2015 році зростання благодійних надходжень спостерігається у всіх дев'яти секторах, проте найбільший показник зростання пов'язаний з міжнародною благодійністю. Пожертвування у цьому напрямку виросли на 17,4% – до 15,75 млрд доларів.

Благодійні внески у сферу освіти зросли на 9% – до 57,48 млрд доларів. Ця цифра включає багатомільйонні пожертвування певним коледжам і університетам.

Хронологічна таблиця благодійності у США демонструє стрімкий розвиток культури філантропії.

На фоні високого показника пожертувавань відбувається зростання онлайн-пожертувань. Відповідно до Charitable Giving Report, у 2015 році люди жертують гроші через Інтернет на 9.2% більше, порівняно з минулим роком.

Люди у США більш схильні жертвувати гроші не лише через Інтернет. 80% волонтерів, які вже мають досвід допомогати іншим, займаються благодійністю у більшому співвідношенні ніж не волонтери.

Натомість, їхня волонтерська діяльність вже є благодійністю, яку можна виміряти у грошовому еквіваленті. За даними дослідження Independent Sector, 25.3% дорослого населення у США, присвячує 7.9 млрд годин волонтерству, що у 2014 році можна було розцінювати як пожертувавання у 184 млрд доларів. У 2015 році волонтерською роботою у США можна пожертвувати 23.56 долара на годину. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.