bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Корисні мобільні додатки для людей із інвалідністю
24.09.2015

Розробка мобільних додатків для людей із інвалідністю сьогодні є важливим питанням у галузі технологічного прогресу та вагом внеском розробників у розвиток громадянського суспільства. Ми спробували вивчити пропоновані ресурси в Україні, створені спеціально для людей із інвалідністю.

Метро для всіх

Нещодавно активні користувачі інтернету отримали змогу ознайомитися із нововведенням, розробленим для метрополітенів таких міст, як Москва, Санкт-Петербург, Амстердам, Лозанна, Варшава, Глазго, Київ, Мінськ, Казань, Самара, Волгоград, Єкатеринбург, Новосибірськ та Нижній Новгород. Додаток розроблений для покращення планування маршруту людей, які пересуваються за допомогою інвалідного візка.

Додаток підтримує українську, російську, англійську, білоруську та польську мови. З його допомогою можна обрати один із варіантів маршруту, а також подивитися схеми станцій із докладною інформацією про перешкоди. На сьогодні розробники приділили особливу увагу потребам маломобільних груп населення – людей із інвалідністю, батьків із дитячими візками, літніх людей, пасажирів, які подорожують з габаритною валізою. 

Музеї без бар’єрів

Це додаток для Android, завдяки якому можна перевірити, які музейні заклади в Польщі і в Україні готові приймати та обслуговувати відвідувачів, що пересуваються на візку. В аплікації є дані про понад 200 польських та понад 100 українських музеїв.

Додаток доступний двома мовами – польською і українською. Кожен музей описаний через призму його архітектурної та навчально-освітньої доступності для людей із інвалідністю. Вибраний музей можна додати до переліку улюблених.

Petralex

Petralex – це слуховий апарат, розроблений для системи іOS на базі iPhone або іPad, що працює на тих же принципах, що й звичайні слухові пристрої. Налаштувати додаток можна самостійно під особливості вашого слуху.

Переваги Petralex:

  • простота використання – ніяких спеціальних пристроїв, заміни батарейок і дискомфорту від постійного носіння
  • швидке налаштування для будь-якої акустичної обстановки
  • підвищена частота дискретизації – 44,1 кГц, що забезпечує найкращу якість звуку
  • перемикання між мікрофонами гарнітури і телефону
  • додаток безкоштовний

BioAid

Тепер є можливість, замість використання слухового апарату, застосовувати навушники, під’єднані до іРhone. Додаток BioAid, розроблений для людей із порушеннями слуху, є зручним у використанні та бюджетним варіантом, за умови, що у вас є іРhone. Важливим нюансом є те, що для додатку немає доступної української мови для налаштування. Тому додаток підійде користувачам, які знають англійську. 

Дослідивши поширені в Україні мобільні додатки, маємо надію, що найближчим часом в нашій країні з’являться аплікації на кшталт Accessibility Plus (безкоштовний додаток, що дозволяє знайти найближчі до користувача доступні таксі, місця для паркування, відпочинку, банкомати, АЗС, медичні центри й пляжі для маломобільних людей), Eurokey (додаток, що відкриває доступ до ліфтів, гідравлічних підйомників, безбар'єрних туалетів, роздягалень та інших об'єктів, обладнаних для людей із інвалідністю), Linkages Community Mobile (додаток, розроблений для людей із інвалідністю, які шукають роботу, та роботодавців, які можуть запропонувати таку роботу), Go Read (доступний додаток для читання електронних книг для людей із порушення зору), Taptotalk (додаток для людей із аутизмом чи ДЦП, який допомагає поліпшити процес спілкування за допомогою підсилювальних та альтернативних способів), Parking Mobility (додаток дозволяє швидко знайти зручне місце для паркування людям із інвалідністю).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.