bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дієта по-українськи. Тиждень другий
14.02.2014

У рамках місяця патріотизму редакція порталу ГУРТ проводить експеримент «Дієта по-українськи». Протягом лютого Євгенія Кравченко купуватиме та використовуватиме товари лише українського виробника.

Товарами на час експерименту є: косметичні засоби, продукти харчування та будь-яка продукція, куплена протягом лютого.

Місто експерименту: Київ.

Другий тиждень експерименту, 7.02-14.02

Другий тиждень дієти був менш стресовим, ніж перший. Мені все ж не вдалося дійти до альтернативних магазинів. Тому умова "ходжу в звичні маркети" була і протягом цього тижня актуальною. Також я більше спостерігала і все, що не вдалося знайти, робила власноруч.

Спостереження:

  • На полицях київських магазинів великий асортимент українських продуктів харчування. Фрукти, овочі, крупи, консервації, кисломолочна та м’ясна продукції, різноманітна випічка, солодощі, їжа для діабетиків (що радує). Єдине, шоколад для діабетиків виявився все ж російським. І мій тато в лютому лишився без свого улюбленого чорного шоколаду.
  • В Україні впевнено популяризується органічна продукція. У Києві є навіть спеціалізований магазин, щоправда онлайн. Різноманіття продукції зашкалює. Присутня й українська органіка. Можна замовити кримські лимони, закарпатські натуральні соки, найрізноманітніші овочі, вирощені на Київщині, м’ясну продукцію від фермерів Черкащини та Чернігівщини. І, увага, натуральну косметику київського виробника. Хоча й косметика не так щедро представлена, як харчі, та все ж купити шампунь для волосся, молочко для тіла і навіть скраб-масло – можна. А ще.. Майже щодня обідаю органічним українським йогуртом, який знайшла в одному з супермаркетів поблизу роботи.
  • Український виробник, на мою думку, не часто думає про оформлення упаковки. Для прикладу, якби я купувала напій із цикорієм не під час дієти, вибір був би за іноземним. Лише за зручність упаковки.
  • Український виробник із кожним роком стає все більш екологічним. Низка ТМ відмовляються від пластику, надаючи перевагу склу та паперу. Приємністю для мене стала упаковка одного з соків. Я за секунду без допоміжних засобів (а було й таке, що я й до пласкогубців і викруток зверталася) від’єднала картон від пластику. До слова, сік на 100% натуральний – без додавання цукру, води та консервантів.

Сама склепала

  • Зубну пасту мені так і не вдалося знайти. Тож почала думати, чим її можна замінити. Друзі почали рекомендувати соду, сіль, активоване вугілля. Інші ж – запевняли, що ні в якому разі цим не замінюй. У поміч – пошукова система в Інтернеті. Виявляється, зубну пасту продають в Харкові. Зроблена вона з білої глини. Почала шукати, як зробити її власноруч. Знайшла. Однак вирішила використовувати просто білу глину – без домішок у вигляді ефірних олій, прополісу та меду. Поки нарікань немає.

Крем для взуття. Знову ж, дякую пошуковикам. Свої чоботи мащу рициновою олією. Був один промах. Спочатку я це робила, завдяки ваті. Через секунд 5 взяла губку, і ефект мене приємно вразив. Рицинова олія захищає шкіряне взуття від вологи, додає блиску, обіцяють, що збереже взуття в гарному стані надовго. Але колір, як взуттєвий крем, не додає.

Також за цей тиждень я зробила для себе ще одне приємне відкриття - про українське фермерство. Деталі - в наступному дописі;)

До зустрічі за тиждень!

Інфографіка: Ярина Почтаренко

Дієта по-українськи. Тиждень перший

Шановні користувачі порталу ГУРТ, якщо Ви маєте побажання/рекомендації до дієти по-українськи, залишайте їх у коментарях до цього допису.

Контакти

  • Ресурсний центр ГУРТ
  • https://gurt.org.ua/
  • (044) 296 1052
  • [email protected]

Коментарі

Кульчицький Олександр   3722 дні тому   #  

Гггг, остання фотка порадувала. До рецингової олії був правий чобіт, а після став лівий)))

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.