bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Благодійний мистецький аукціон: співпраця заради успіху
10.09.2012

Другий проект співпраці колективу галереї «Коло» та благодійного фонду «Сподіваюсь і вірю» успішно завершений. Аукціон проведений, кошти зібрані, і, після декількох місяців очікування поставки обладнання, два електрохірургічних коагулятори були передані фондом хірургам дитячих обласних лікарень м.Чернігова та м. Вінниця.

Співпраця фонду «Сподіваюсь і вірю» та галереї «Коло» бере початок з червня 2006 року, коли у виставковому залі «Хлібня» Національного заповідника Софія Київська був проведений аукціон картин майстра архітектурного пейзажу Юрія Химича (1928-2003). Завдяки зібраним тоді коштам благодійний фонд передав українським лікарям-онкологам обладнання на суму понад 60 тисяч доларів США.

Восени минулого року керівництво фонду звернулося до галереї «Коло» з новою пропозицією організації благодійного аукціону творів мистецтва. За задумом директора галереї, Олени Старшинової, на цей раз роботи для аукціону було вирішено зібрати у колекціонерів, київських галерей та художників.

Проведенню аукціону передували півроку підготовчої роботи по підбору картин (лотів для аукціону). Завдяки кропітким діям співробітників галереї вдалося зібрати 52 роботи різних майстрів - від класиків до сучасників. Заявлена організаторами стартова ціна на деякі роботи доходила до 30 000 гривень. Після переговорів з лікарями, темою для майбутнього витрачання зібраних коштів визначили потребу хірургів-онкологів в сучасному електрохірургічному обладнанні - коагуляторі.
         
Як і належить при проведенні подібних заходів, співробітники фонду та галереї підготували якісні каталоги робіт і запрошення для 500 осіб.

Благодійний аукціон відбувся 7 квітня 2012 року в музеї «Духовні скарби України», який безкоштовно надав зал для проведення заходу, та зібрав кілька десятків поціновувачів сучасного мистецтва. На жаль, зацікавлених у виставлених лотах людей було в 2-3 рази менше, ніж очікувалося. Справедливості заради хотілось би відзначити, що в цей же день у Києві проходили ще два комерційних аукціони творів мистецтва, а також дві інші благодійні акції. Протягом 2 годин учасники аукціону могли зробити свій внесок у розвиток дитячої медицини і придбати вподобану роботу. Атмосфера в залі була спокійна і активних торгів за лоти не відбувалося.

У результаті торгів були придбані 22 лоти з 52 на загальну суму 121 600 гривень. Фінансові результати аукціону виявилися меншими, ніж очікувалося. Однак, враховуючи вищеописані проблеми і загальну економічну ситуацію в країні, організатори аукціону залишилися задоволені.

Зібраних коштів виявилося достатньо для придбання двох коагуляторів італійського виробництва. Було вирішено відправити їх в Чернігівську та Вінницьку обласні лікарні. На початку серпня обидва прилади були передані лікарям.

Хочеться висловити слова вдячності всім, завдяки кому благодійний захід мав змогу відбутися, а також всім учасникам аукціону.
 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.